Zaterdag 5 februari 2022 trok een delegatie van dames 1 al vroeg naar Mestreech voor een dagje shoppen, want als je dan toch in de hoofdstad van Limburg mag spelen, kun je daar maar beter goed gebruik van maken.

De dag begon zonnig, dus op het terras was het goed toeven en na wat kleine boodschapjes troffen we de rest van het team bij Pastacorner in Maastricht, waar een goede bodem werd gelegd voor de wedstrijd tegen de Jokers.

Volop gezelligheid, maar in het achterhoofd de verloren thuiswedstrijd tegen de Jokers, wat ervoor zorgde dat we met de 4-0 van vorige week heel graag wat extra punten wilden binnenslepen.

De eerste set leek het alsof de pasta een beetje zwaar op de maag lag, want we keken al snel tegen een achterstand aan. Vanaf de  15 punten ging onze motor beter draaien en vooral door goede servicedruk kregen de Jokers de bal niet goed onder controle en wist Kessel de eerste setwinst te pakken met 20-25.

De tweede set verliep vergelijkbaar, al was de achterstand korter van duur en nam Kessel al snel het voortouw. Er zat plezier in het spel en de set werd met 19-25 ook door Kessel binnen gehaald.

In de 3e set verslapte de focus en werden er meer persoonlijke fouten gemaakt door de Kesselse dames, waardoor de Jokers beter in hun spel kwamen en al snel een voorsprong namen. Door een verkeerde doordraai kwam er chaos aan Kesselse kant en een inhaalslag kwam te laat op gang. De 3e set ging naar de Jokers met 25-20.

Verstand op 0, 3e set vergeten en weer draan! Dat gold voor Jokers ook, maar toch kwam Kessel het eerst op voorsprong en tot de 20 punten bleef dit zo. Op het eind werd het nog billenknijpen, maar door een koelbloedige strakke service van Rebecca hengelden we bij 24-26 de set en dus de wedstrijd binnen!

Eindstand 1-3 voor Kessel en weer een mooie 4 punten. En daarmee ook een klein cadeautje voor de jarige vader van Mathilde, hiep hiep hoera! Volgende week mogen we weer thuis, dan tegen top 3 spelend Nuvoc dames 1, om 16u in Sporthal Achter de Haof!