Vanwege het feit dat onze trouwe supporters tegenwoordig van internationale allure zijn, moet er natuurlijk ook voor diegenen die niet live kunnen komen kijken een soort van wedstrijdverslag te lezen zijn. Zelfs in Hongkong wordt hiernaar uit gekeken, t is elke keer weer een spannend moment als daar de uitslag binnenkomt.

Welnu, zoals u allen weet is HR een beetje een aparte tak binnen onze volleybalvereniging, ten eerste zijn het mannen i.p.v. vrouwen en ten tweede volleybalt dit team op de zondagmorgen i.p.v. de zaterdagmiddag/avond. Komt nog bij dat men afwisselend op de dinsdag en de vrijdagavond gebruik maakt van de zaal. Dit om ook de kantine-inkomsten niet te ver te laten dalen nu een Herenteam in de Nevobo-competitie ontbreekt.

Terug naar de nieuwe competitie, die van seizoen 2017-18. De recreanten zijn afgelopen seizoen op een keurige derde plaats in Poule C geëindigd en mochten als blijk van waardering nu hun kunstjes in Poule B laten zien. Gedwongen promotie zullen we maar zeggen.

Op 8 oktober was het dan zover, onze eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Brovoc uit Broekhuizenvorst. Een team dat we al jaren kennen, grote kerels, taai volk dat veel ballen van de grond haalt en nooit opgeeft. Al met al een lastige tegenstander.

Maar, met de nodige trainingsarbeid in de benen bij de meesten van ons, we hadden er het volste vertrouwen in dit we dit varkentje wel even gingen wassen. Sowieso, HR wast elk varkentje wel even en ze hebben ieder jaar eigenlijk geen tegenstand als het op het kampioenschap aankomt. Tenminste, dat idee heeft men bij de start van ieder seizoen….

Brovoc echter had hier geen boodschap aan, vanaf de eerste punten werd pijnlijk duidelijk dat er bij de recreanten toch nog wel het één en ander voor verbetering vatbaar is, zoals posities in het veld bijvoorbeeld. Wie staat waar en wat moet je daar doen? Aangezien men pas een jaar of 30 samenspeelt, is dit natuurlijk geheel begrijpelijk, alle begin is moeilijk….

Ook het feit dat de recreanten altijd met twee of drie aanvoerders speelt is natuurlijk een enorm pluspunt voor de minder ervaren spelers. Het is natuurlijk erg fijn als je van drie kanten informatie krijgt aangereikt waar je wat mee kunt. De één zegt links, den ander rechts en de derde iets penetreren of 5-1 spelen terwijl we al jaren 4-2 spelen. Iedereen weet dat, alleen de uitvoering laat nog wel eens te wensen over.

Hoe dan ook, Brovoc krijgt de recreanten in de eerste set op de knieën, het wordt 17-25 en dus moet er een 0-1 achterstand worden goedgemaakt.

Dit lukt, met prima samenspel en een aantal goede servicereeksen worden de mannen uit Broekhuizenvorst onder druk gezet en blijkt dat ook bij hen de uitvoering niet altijd even gemakkelijk gaat.

Kessel weet de stand dus weer keurig recht te trekken, al kost het de nodige moeite. 25-17 en een 1-1 tussenstand bieden nog volop mogelijkheden.

Echter, de trainingsachterstand en wellicht de (te) grote krachtsinspanning van de tweede set kosten Kessel de kop. Brovoc dendert in de derde set met 9-25 over de Kesselnaren heen, er is geen houden aan.

Dan maar een vijfsetter wordt er gezegd, we pakken de vierde en met onze laatste krachten slepen we de 3-2 overwinning over de streep, één voor allen, allen voor één!!!

Maar helaas, alle goede bedoelingen ten spijt, ook in de 4e set moet Kessel constant zorgen dat de achterstand niet te groot wordt. Van 8-8 gaat het naar 12-15 en naar 17-19, even lijkt het erop dat Brovoc de pijp leeg heeft, maar ook bij de mannen uit Broekhuizenvorst komt toch nog weer ergens een tweede adem tevoorschijn. Puntje voor puntje gaat het richting de 25 en uiteindelijk moet Kessel zich met 19-25 gewonnen geven.

Helaas, slechts 1 puntje in de eerst competitiewedstrijd van het seizoen, maar met genoeg aanknopingspunten om er de volgende week wél een geslaagde pot van te maken, op 22 oktober mogen we naar Kronenberg om daar de 5 punten van tegenstander Set-Point af te snoepen. We zullen zien.